Ozgursef forum
Giriş yapmadınız.
Merhaba Özgür Şef yemek tariflerin süper, bunlara benim en orjinal haliyle yaptığım Bingöl yöresine ait tutmaç çorbasınıda eklersen sevinirim hem doyurucu hemde besleyici ana yemek bile olabilir.Tarifim göz kararıdır.
Yarım kilo yoğurt, 1 litre su ilave edilerek ocakta kaynayana kadar karıştırılır.1-2 taşım kaynayınca 1 kase haşlanmış yeşil mercimek ilave edilir,ocak kısılır kare olarak kesilmiş kuru hamur (1,5 su bardağı) parçaları ilave edilir.Hamur yumuşayınca tuz ilave edilir.Koyu olursa sıcak su ile hafif açılır.Dövülmüş 3 diş sarmısak konulur.Arzuya göre kavurma konulur diğer yanda tere yağı eritilir içerisine kırmızı pul biber ve kuru reyhan (anıh,yöresel adı) ilave edilir.Çorbanın üzerine dökülür dinlendikten sonra Afiyetle Yenir.
Malzemeler
1/2 kg (pestiken) süzme kışlık köy yoğurdu.
1 kase haşlanmış yeşil mercimek.
1,5 su bardağı kare şeklinde kurutulmuş hamur ( tazede olabilir )
1 kg su.
2-3 diş sarmısak.( Arzuya göre )
Kavurma istenirse.
(Tuzu yoğurt kesilmesin diye en son kunulur).
üzeri için;
2 yemek k. tereyağı
1 tatlı k.kırmızı pul biber.
1 yemek kaşığı (dolu dolu) reyhan.
Teşekkürler Suna Günalp
Bağlı değil
ben çorbaya çorba demm içinde tavuk suyu olmadıkça bence çorbayı çorba yapan haslandıktan sonra süzülmüş tavuk suyu
Bağlı değil
İçinde tavuk suyu olan tariflerinizden paylaşırsanız bizlerde faydalanalım,ne dersiniz ? ![]()
Bağlı değil
Bu yogurt corbami denemenizi tavsiye ederim.
500 gr.katik yogurduna (suzme yogurdu )
3 ymk.ksg. haslanmis yarma,
iki ymrt.sarsi
3 ymk. ksg.un
arzunuza gore asagidaki sularlada yapabilirsiniz ama ben sade suyla denedim.
haslanmis gerdan suyu yada tavuk suyu (soguk)
vede en buyuk ozelligi tavsan otu( yani ev hayvanlari malzemeleri icin satilan ithal sooplardaki kapali paketlerdeki tavsan otlarini)
bunlar genelde temizlenmis sade otlar ben ithal olanlardan denedim eger bunu denemek istemiyorum derseniz aromali odun ve otlarida deneyebilirsiniz ornegin cira odunu yada mese odunu gibi.yada sade taze kekik feslegen gibi.
tuz ve tereyagli naneli sos.
suyla katik yogurdunu putursuz sekilde ot ve yarma disindaki malzemelerle harli ocakta kaynayana kadar karistirin ,kaynayan corbaya otlari atip ocagin altini tencerenin kapagini kapatip yarim saat dinlendirin daha sonra tulbentten suzup tekrar kaynamaya birakin (karistirarak) en son da yarmayi ilave edip nanesinide servis oncesi tuzunuda katarak servis yapin. Inanin cok degisik oluyor.
Bağlı değil
kendime mesaj yazdim ama mutlaka ilave etmeliyim katik yogurdum galiba tugcenin yogurdundan olucak .
yani ben burada aldigim en kati yogurda boyle dediler.Ayrica sevgili sefimizin hemen hemen tum yemeklerini denedim sonuc.... yani gelip tatmalisiniz.
Bağlı değil
çok değişik bir tarif paylaşımın için çok teşekkür ederim
Bağlı değil
oooh cok lezzetli görünüyor
Bağlı değil
arkadaslar
2 yasinda kizim icin tavuk suyuna corba tarifleri verirmisiniz tavuk suyunu cok seviyor
tsk
Bağlı değil