ozgursef.com | forum

Ozgursef forum

Giriş yapmadınız.

#1 2009-05-15 01:44:58

Tugce
Şef
Kayıtlı: 2009-05-08
İletiler: 132

İtalya dan yemek tarifleri

Lazanya

Malzemeler:

Un 500 gr
Yumurta 4 adet
Kıyma 300 gr
Domates 4 adet
Soğan 2 adet
Kaşar 100 gr
Salça 1 çorba kaşığı
Kimyon 1 tatlı kaşığı
Yenibahar 1 tatlı kaşığı
Tarçın 1 tatlı kaşığı
Süt 2 su bardağı
Yağ 2 çorba kaşığı

Yapılışı:

Un yumurta ve tuz yoğurulur ve yufkada kalın açılır ve parçalara kesilerek haşlanır(ya da hiç uğraşmayıp hazır lazanya da kullanabilirsiniz).Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır(bakınız soslar)Soğanlar küçük doğranır,tencerede rengi dönene kadar yağ ile kavrulur,ardından kıyma eklenir piştikten sonra salça ilave edilir son olarak ise rendelenmiş yada kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir.Piştikten sonra sarımsak ile diğer baharatlar karıştırılarak eklenir Kıyma sos ve beşamel sos karıştırlır.Haşlanmış lazanya bir kat borcamın altına döşenir üzerine karışımdan ilave edilir kaşar konarak kat tamamlanır böylece 4 kat yapılır.En üstüne yalnızca beşamel sos ve kaşar dökülerek 180 derece fırında pişirilerek servis edilir.

Saygılar ADMN

Bağlı değil

#2 2009-05-15 01:48:23

Tugce
Şef

Re: İtalya dan yemek tarifleri

Marinara Soslu Tagliatelle

Malzemeler:

Makarna 1 porsiyon
Domates 4 adet
Sarımsak 3 diş
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Permesan peyniri 2 çorba kaşığı

Yapılışı:

2 diş sarımsak havanda dövülür.Zeytinyağı ısıtılır ve sarımsaklar kokusu çıkana kadar kavrulur.Ardından kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler eklenir ve tamamen domatesler eriyene kadar beklenir ve kalan sarımsakta dövülerek içine eklenir.Makarna hamuru tarifindeki gibi kesilerek haşlanır ve makarna suyundan 2 yemek kaşığı alıp sosa ilave edilir.2 dakika daha kaynatılır en son olarak permesan eklenerek servis edilir

Saygılar ADMN

Bağlı değil

#3 2009-05-15 02:01:13

aysgl.tmzr
Üye
Gönderen: adana
Kayıtlı: 2009-05-14
İletiler: 23

Bide Ben Beşamel Sostan Hiç Hoşlanmıorum B Unun Beşamel Sossus Tarifi Var Mı

Bağlı değil

#4 2009-05-15 03:22:03

Tugce
Şef

Sevgili aysgl,
Bu tarifler Özgür Şef in sitesindeki mevcut tariflerdir.Burda sadece(Marinara Soslu Tagliatelle) makarna hamuru 200 gr kısmını düzelttim sanırım daha açık olmuştur.Afiyet olsun

Saygılar ADMN

Bağlı değil

#5 2009-05-15 03:38:35

Özgür Şef
Şef
Kayıtlı: 2009-05-10
İletiler: 124

Beşamel sosu çıkartmadan azaltarak deneyin zaten kıyma yada başka sos ile karışınca beşamel sosun ağırlığı azalır.

Bağlı değil

#6 2009-05-15 04:23:12

aysgl.tmzr
Üye
Gönderen: adana
Kayıtlı: 2009-05-14
İletiler: 23

muhakak deniycem çoookkkk teşekkür ederim

Bağlı değil

#7 2009-10-31 17:08:29

dacor40
Üye
Kayıtlı: 2009-10-31
İletiler: 3

İtalyan usulü kuzu İncik
(yapacağınız yemeğe zeytin yağ, sarımsak, şarap eklediğinizde sonuç ne olursa olsun bii italyan ismi koyabilirsiniz smile şakaydı)

1. Kuzu inciği tuz ve una bulayın
2. Zeytin yağında iki dal biberiye ekleyerek kısık ateşte 30 dakika kızartın
3. Bu arada havanın içerisine ançuez bir kaç yaprak biberiye sarımsak ilave ederek dövün ve bir bardak beyaz şarap ekleyerek havanda tortu kalmayacak şekilde karıştırın
4. Karışımı tavaya ekleyin ve 20 dakika daha kısık ateşte kızartın
5. Afiyet olsun

Bağlı değil

#8 2009-10-31 17:11:22

dacor40
Üye
Kayıtlı: 2009-10-31
İletiler: 3

Rokalı Dana

1. Sarımsak kırmızı biberi zeytin yağında kızartın
2. Dana bonfileyi ince uzun doğrayarak tavaya atın (dikkat yakmayın kendinizi)
3. Roka yapraklarını da doğrayarak kızartmaya ekleyin
4. Beyaz şarapta ekleyerek bir süre daha kızartın
5. Afiyet olsun

Bağlı değil

#9 2010-04-24 10:23:30

Sudi
Üye
Gönderen: İstanbul
Kayıtlı: 2010-04-24
İletiler: 8

Cannelloni

Cannelloni; yassı, kare makarnalardır. İçine malzeme konup sarılarak pişirilir. Bir nevi makarna sarma yani smile İthal ürün satılan marketlerde hazır cannelloniler olabiliyor. Silindir şekilde makarnalar, ben bunlardan alıp hiç denemedim. Ben lazanya kullanıyorum.

Ben her defasında farklı sayıda kişiye yaptığımdan hep göz kararı oldu, o yüzden gramaj ve adet veremiyorum. Kusura bakmayın.

Malzemeler:
Lazanya
Keçi peyniri
Yoğurt
Dereotu
Mozarella peyniri

Sos için
Zeytinyağı
Domates
Sarmısak
Tuz
Kimyon (bu benim tercihim)
Toz kırmızı biber
Karabiber
Toz şeker

Biraz zahmetli bir yemek. Yukarıda bahsettiğim hazır cannellonilerden alırsanız sanırım daha kolay olur.

Önce sosu yapın. Zeytinyağını kısık ateşte ısıttıktan sonra içine ince kıyılmış sarmısak atın. İnce doğranmış domatesi ve diğer baharatları ekleyin. Domatesin ekşisini almak için çok az toz şeker de koyun. Ben küçük bir tencereyi dolduracak kadar hazırladığım domates sosuna 2 çay kaşığı eklerim. Sosu kısık ateşte pişirin. Ara sıra karıştırmanız lazım. Üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alın. 20 dakika kadar pişirip ateşin üstünden alarak biraz dinlendirin. Sos biraz kendine gelsin, 'oh be negüzel oldum ben' desin.

İtalyanlar bildiğim kadarı ile bu yemekte lazanyada olduğu gibi ricotta peyniri kullanıyor. Ben keçi peyniri ile denedim, güzel oldu. Yalnız keçi peynirini biraz yumuşatmanız lazım. Ben bunun için yoğurt kullanıyorum. Krem kıvamına gelmesi gerekmiyor, sadece peyniri biraz yumuşayacak, makarnanın şeklini bozmadan içinde homojen bir şekilde duracak kadar yumuşatmanız yeter. Peyniri yoğurtla bir çatal yardımı ile ezdikten sonra içine ince kıyılmış dereotu ekleyin. Bu hem biraz ağır bir peynir olan keçi peynirini iyice hafifletiyor hem de çok hoş bir aroma veriyor.

Lazanyaları haşlayın. Burası uğraştırıcı yer iste çünkü lazanyaları dörder beşer haşlayınca feci şekilde yapışıyorlar. Ben mecburen teker teker yapıyorum. Bu konuda daha makul bir teknik bilen varsa Allah rızası için esirgemesin smile Haşladığınız lazanya yapraklarını tezgaha yayıp içine peynir karışımını ekleyin ve yuvarlayarak sarın. Dolma sarar gibi iki yanını kapatarak sarabilirsiniz ama çok da şart değil, keçi peyniri çok kolay eriyip akan bir peynir değil.

Derin bir fırın kabının zeminine domates sosundan yayın, kabı sardığınız peynirli lazanya yaprakları ile bir sıra doldurun. Üzerine kalan domates sosunu ilave edin. Canellonilerin üstü tamamen sos ile kaplanmış olmalı. Bu sayede yumuşaklıklarını kaybetmezler. Eğer üstünde sos olmayan canelloni olursa fırında pişerken sertleşecektir. En üstüne de ince ince dilimlediğiniz mozzarella peynirini (taze kaşar da kullanabilirsiniz) koyun ve fırına verin. Mozzarella peynirleri kızarana kadar fırında pişirin.

Bu yemeği çeşitli şekillderde yapabilirsiniz. Ispanaklı, beşamel sos ve kıymalı, mantarlı vs... olabilir.
Afiyet olsun.

Son olarak düzenleyen Sudi (2010-04-24 14:21:38)

Bağlı değil

Board footer