Ozgursef forum
Giriş yapmadınız.
Özgür Bey,
Geçenlerde bir balık lokantasında beyaz renkli soslu sarımsaklı levrek marin yedim tadı damağımda kaldı.Tarifini tüm ısrarlara rağmen alamadım.Bu tarif konusunda yardımcı olabilirmisiniz.Tşk.
Bağlı değil
Balık marine bilinenin aksine oldukça basittir tek püf noktası balığın taze olmasıdır.Kısa bir tarif vereyim.Fleto edilmiş ve kılçıklarında ayrılmış balıkları ince ince dilimleyin 1 limon suyu biraz sarımsak püresi ve bir çimdik tuz ile karıştırın (eğer isterseniz fesleğen gibi bir taze baharat ilave edebilirsiniz)30 dk. dinlendirmeniz yeterli olacaktır.Eğer balıklar büyük ise her santime 1 saat karşılık gelecek şekilde dinlendirin.Sosuna gelince tadına bakmadan bilemem ama sanırım maynonez türevi bir sostur tarif veriyim bir deneyin.mutfak robotuna 2 yumurta kırın 1 kaşık elma sirkesi,3 adet tane karabiber2 diş sarımsak ile robotta çekin ve yavaş yavaş 1 su bardağı sıvıyağı ekleyerek mayonez kıvamına gelene kada çalıştırın sos olarakta bunu bir deneyin.
Bağlı değil
hocam ben deniz ürünlerin hiç birini yiyemiorum yaaa çok tiksiniorumm ayy şimdi bile bi şekil oldumm ne pişire biliorum nede yiyebiliorum görüntüsüne dahi katlanamıorum ne yapacam onuda bilemiorum
Bağlı değil
Ön yargınızdan sıyrılıp kendinizi alıştırmayı deneyin çok büyük lezzetlerden mahrum kalıyorsunuz(pandispanya ile ilgili sorunuzu pastalar kısmında cevaplayacağım)
Bağlı değil
teşekkürrr ederim inş yazanda gerçek özgür şeftir:)) eğer öyleyse çok hoş bişe buu ne kadar çabuk cvp geldi
Bağlı değil
Tabiki benim,mail cevaplamak çok zor oluyor buradan daha hızlı iletişim kurabiliyoruz.
Bağlı değil
ok inandım özgür şefden bizzat aldım tarifi die hava atarım artık:D
Bağlı değil
Ozgür Bey,
Biraz geç oldu ama tarif için teşekkürler.İyi çalışmalar
Bağlı değil
şefin verdiği sos tarifini bugün yapmaya çalışıcam.İnşallah tadanlar beğenir ve bunu da sizlerle paylaşırım:)
Bağlı değil
Özgür bey, levrek marine sosuna hardal da ekliyorlar. Sizin yukarıda yazdığınız sosa hardal eklenebilir mi yoksa kötü bir etkileşim olur mu? Bazı malzemeleri eklemek/çıkarmak gerekir mi?
Bağlı değil