ozgursef.com | forum

Ozgursef forum

Giriş yapmadınız.

#1 2009-05-15 01:15:33

Tugce
Şef
Kayıtlı: 2009-05-08
İletiler: 132

Meksika yemek tarifleri

Fajita

Malzemeler:

Tavuk göğsü 2 parça
Renkli biber 2 adet
Soğan 1 adet
Kaşar 50 gr
Tereyağı 50 gr
Domates 1 adet
Lavaş.2 adet
Şeker 1 tatlı kaşığı

Yapılışı:

Izgarada tavuklar pişrilir ,diğer tarafta julyen (ince uzun)doğranan soğan ve biberler sadece şeker ile tavada sote edilir.ızgarada tavuklar pişirilir ardından 1 çay bardağı suyun içine tereyağ eklenerek ocakta eritilir diğer tarafta ateş üzerinde kızdırılan döküm tava nın üzerine önce soğan,biber sonra julyen doğranmış tavuklar konularak hazırladığımız tereyağ sos dökülür en üstüne kaşar dökülerek servis edilir.Küp küp doğranmış soğan,biber ve domatesten oluşan bir salata ile servis edilir

Saygılar ADMN

Bağlı değil

#2 2009-09-13 16:27:20

yoyo34
Üye
Kayıtlı: 2009-09-13
İletiler: 1

Re: Meksika yemek tarifleri

guacomole (avacado) sos yokmu içinde?

Bağlı değil

#3 2009-09-14 10:21:30

Özgür Şef
Şef
Kayıtlı: 2009-05-10
İletiler: 124

Avokado sos yanında garnitur olark verilir isterseniz salsa rojho yada spesyal soslarda servis edebilirsiniz.(sarimsakli ve acili mayonezde çok iyi gidiyor )

Bağlı değil

#4 2010-04-24 09:53:56

Sudi
Üye
Gönderen: İstanbul
Kayıtlı: 2010-04-24
İletiler: 8

Merhaba,

Çok sevdiğim bir sıcak başlangıç; Quesadilla. Tavuklusu çok güzel oluyor.

1 adet tavuk göğüsü
2 adet büyük boy tortilla (Meksika lavaşı diyebiliriz. Unlu veya mısırlı çeşitleri vardır, ben unluyu tercih ediyorum. Marketlerde 10lu, 12li, 24lü vs. paketlerde bulabilirsiniz.)
Rendelenmiş cheddar peyniri. Tortillanın tamamını pizza gibi kaplayacak kadar yeterli.
Acı sevenler için jalapeno biberi. Marketlerde konserve olarak satılıyor.
Zeytinyağı
Eti marine etmek için baharat (sizin zevkinize kalmış)

Göğüs etini ortanda ikiye (enlemesine) bölerek ince 2 parça tavuk eti oluşturun. Tavuğu marine edin, marine işlemini bu yemeği yapmadan 1-2 saat önce gerçekleştirirseniz daha iyi olur. Ben marine için zeytinyağı, sarmısak, toz kırmızı biber ve kekik tavsiye ederim. Marine edilmiş tavuk etlerini teflon tavada veya dökme devir tavada yüksek ateşte pişirin. Her 2 tarafı da pişince soğumaya alın. Tavuk etleri rahat çalışabileceğiniz kadar soğuyunca bıçakla çok küçük küpler halinde kesin veya benim tercik ettiğim gibi bıçak kıyması çekercesine çok küçük parçalara halinde kıyın.

Yapışmaz bir tavaya biraz zeytinyapı döküp fırça ile tavanın zeminine yayın ve bir adet tortillayı tavaya koyun. Üzerine cheddar peynirini ilave edin. Peynirin üzerine eşit dağılacak şekilde tavuk etini yayın. Acı seviyorsanız onun üzerine de ince doğranmış jalapeno biberlerini ekleyin. Üzerine de 2. tortilla ekmeğini koyup ısıtmaya başlayın. Isıtırken tavanın üstünü kapakla örtün. 1-1,5 dakika sonra tavadaki tortillayı ters yüz ederek üstteki tortillanında pişmesini sağlayın. Bu aşamada tavaya kenarlardan biraz daha zeytinyağı koyabilirsiniz.

İki tane ince tortilla ve arasında kıyılmış, rendelenmiş malzemelerden oluşan bir yemeği tavada çevirmek kolay değil. Ocağı batıran ve malzemeleri ziyan eden çeşitli denemelerden sonra benim bulduğum en sağlam teknik şu: Ağızı mümkün olduğunca geniş bir spatulayı alt tarafa sokun, elinizi üstteki tortillanın üzerine koyup parmaklarınızı açarak mümkün olduğunca geniş bir alana baskı uygulayın ve seri tek bir harekette çevirin.

Diğer taraf da 1-1,5 dakika piştikten sonra tabağa alın ve sekiz parçaya keserek servis yapın. Avakado sosu veya salsa ile servis edebilirsiniz.

Vejetaryenler için tavuk eti yerine sarı ve kırmızı biber ve soğan kullanabilirsiniz. Tabi önceden biberleri ve soğanı kısık ateşte yumuşatmanız lazım.

Tortilla yerine bizim lavaşımızı kullanmak isteyenler olabilir. Tavsiye etmem çünkü lavaş tortilladan daha ince olduğu için hemen yanıyor ve fazla kıtırlaşıyor.

Çok basit ama bir o kadar da lezzetli bir başlangıç. Soğuk bir içecekle harika gidiyor.

Tarifte eksik veyan yanlış bir yer varsa, düzeltirseniz sevinirim.
Afiyet olsun. (Acıktım ya, yemek tarifi verince hep böyle oluyor)

Son olarak düzenleyen Sudi (2010-04-24 10:58:31)

Bağlı değil

#5 2010-07-24 13:39:40

brczeynep
Üye
Kayıtlı: 2010-07-24
İletiler: 2

Özgür Bey, geçen aylarda sanırım haziran'da bir gazetede tarifiniz vardı. bir meksika yemeğiydi içinde meksika fasülyesi(ya da barbunya), jalapeno gibi malzemeler vardı. Ama tarifi bir türlü bulamıyorum yemeğin adını da unuttum. Yardım edebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Bağlı değil

Board footer